Här skriver vi lite om vad som händer under året

"Explosionen som fick världen i rullning - 100 år bakom ratt och styre"

2013-06-10

På lördag kan du träffa Gunnar Flodén inne på Skyttorps Maskinmuseum och köpa hans senast bok "Explosionen som fick världen i rullning - 100 år bakom ratt och styre"

Gunnar skriver:

Det här är en bok jag har letat efter länge, nu har jag haft glädjen att skriva den själv. Den nya boken bjuder på ”mums” för motornostalgier i alla åldrar. Här finns 224 fullmatade sidor med härligt roande fordons- och motorgodis i bild och text.

Motorskribenten Gunnar Flodén gör spännande nerslag i 1900-talets alla decennier. Det bjuds på en rik flora av bilar, motorcyklar, mopeder, lättviktare, traktorer, båtar och annan intressant motorrekvisita som hör motorismen till. Motorpionjärerna hyllas och det redogörs för valda delar av deras motorhistoria med tekniska specifikationer, inte minst om den magiska förbränningsmotorn. Boken ”Explosionen som fick världen i rullning - 100 år bakom ratt och styre” är en tidsresa om sagolika landvinningar och den är samtidigt ett motorhistoriskt kulturarv som vi alla kan glädjas åt idag.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)