Här skriver vi lite om vad som händer under året

Dryga 6 veckor kvar

Dagboken har legat lite i träda här under våren. Men nu avser vi att hålla er informerade om vad som är på gång. I lördags kickade vi igång vår marknadsföringskampanj i Viksta på Viksta marknad. Vi hade tre stora banners på marknadsområdet samt att vi gick runt och delade ut information till utställare om att medverka. I helgen var det även dags att lämna slut korrektur på vår första annons och blivande affischer. Spännande! Helt ny layout o vi är så nöjda! Våren har kommit med stormsteg o vi är laddade till max nu att värva på med sponsorer, utställare, medaktörer osv. Känner du ngn som önskar visa upp sin verksamhet eller har något spännande att sälja - be dem kontakta Susie på tel 0708-88 42 67. Är du eller någon annan intresserad av att hjälpa till före och bygga upp allt eller kan vara behjälplig med korv/fikaförsäljning den 13 hör av er. Det är jätteroligt och man möter mycket folk! Nu kör vi - först ut Valborg så lunchen idag ägnas åt inköp och planering!

Den blomster tid nu kommer...

idag har vi firat in sommarlovet! O på marknadsområdet har det varit full aktivitet! Blommor har planterats, ogräset åkt bort, maskiner rullas fram o provkört, info o försäljningstälten åkte upp, parkeringsvakterna samlats o informerats, marknadsplatserna sonderats en sista gång, massa pappersexercis, summasumarum så råder det full aktivitet inför lördagen. Det laddas upp för fullt! Hoppas att vi kan slå besökarrekord! Vet iaf idagsläget att det kommer folk resandes från bl a Mora, England, USA samt ett helikopterbesök! Härligt att vi kan locka från när och fjärran. Var kommer du ifrån? 

Nu gäller det

att knyta ihop säcken och leverera på lördag! Nyfikna på vad som händer på lördag? Även vi är nyfikna och spända av förväntan. Inne på Skyttorps Maskinmuseum vet man aldrig vad som händer. Klart är iaf att ett flertal entreprenad maskiner är i fullgång o visar upp sig.

Det är ju vi tillsammans som skapar lördagen till den familjefest det är tänkt att vara - så hoppas att vi ses då! Nu skall det knoppas ett par timmar och laddas upp för att ta oss an nya utmaningar som lördagens happening innebär :)!

Tjing för denna gången!

PS kl 11 på lördag landar helikoptorn om någon är intresserad ;) DS

Final countdown...

Med 10 dagar kvar så råder det stor aktivitet. Projoktgrupperna jobbar in i det sista.

Just nu är det full aktivitet m Galleriet. I helgen var det skyltuppsättning. I söndags ett sista avstämningsmöte med alla projektledare/grupper. Måndagen ägnades åt flygbladstillverkning för att sedan lämnas på tryckning, Tisdagen sammanställning av inbetalningar samt anmälningar att medverka - o vi är uppe i mer än 50 olika aktörer! Jättekul! Det kommer att finnas en massa spännande att upptäcka o uppleva samt köpa och äta. Veckan fortsätter i samma teckan - onsdagen kommer att ägnas åt Galleriet och sammanställning av konstlistorna. Ska bli riktigt spännande att få öppna upp Galleriet och visa Eric Nilssons fantastiska konst!

Resten av veckan o helgen samt slutligen nästa vecka kommer det att vara full aktivitet i området. Claes och hans polare börjar köra fram alla maskiner som ska vara verksamma och visa sin kapacitet och användning under den 14 samt att alla grönytor skall poleras till då gräset växer som aldrig förr!

Skyltar på marknadsområdet skall upp - just nu är de under produktion. Tält skall sättas upp. Marknadsplatser markeras. Parkeringsvakter instrueras. Scenen byggas och inredas samt riggas.

Vi har härliga 10 aktiva dagar framför oss - känner du att du vill och kan hjälpa till så är en hjälpande hand varmt välkommen!

Om inte annat hoppas vi ses den 14e!

 

25 dagar kvar!

Nu är det 25 dagar kvar till årets Skyttorpsdan! VIlket innebär 24 intensiva dagar då allt skall knytas ihop och iordningställas. Imorgon börjar vi med "Konsthallen". Det skall byggas tavelställ mm. Det ska bli mkt spännande att få starta upp utställningen av Eriks konst. Om allt faller väl ut är tanken att försöka öppna upp för fler konstnärer att ställa ut under kommande år. Är du intresserad av konst får du inte missa att ta en sväng på utställningen den 14e juni - kanske du finner något till din samling?! Eller någon konstförening som söker konst till nästa dragning.

Tiden bara rusar iväg

Var tog tiden vägen? Vi har jobbat så intensivt med Skyttorpsdan så vi har inte hunnit hålla er uppdaterade med vad som är på gång men nog är vi aktiva alltid!

Scenprogrammet börjar sätta sig, marknadsföringen är i fullt tryck. Anmälningarna ramlar in för fullt, idagsläget har ett 40-tal bokat plats och fler lär det bli!

Nytt för iår är att vi öppnar upp en konstutställning där vi ställer ut Erik Claes Nilssons konst. Allt från skulpturer till oljemålningar! Erik är Claes, som har Skyttorps Maskinmuseums, far. Mer info om aktiviteterna kommer under kommande vecka. Håll ut!

Nu hejar vi fram Sverige! Trevlig kväll!

Aktiva

Trots att vi varit dåliga på att informera om vad som händer i dagboken så händer det saker varje dag! Anmälningar på deltagare ramlar in. Sponsorer, aktivitetstips mm. Hela karusellen är i full rullning. Känner du att du vill vara med eller har något tips - hör gärna av dig! Vi tar tacksamt emot. Vi söker fortfarande medarbetare till veckan före själva dagen samt till den 14e. Parkeringsvakter, korvförsäljning, scenbygge, tältbygge, skyltuppsättning mm. Om vi alla hjälps åt så blir det inte så betungande. Och ju fler vi är desto större kontaktnät bygger vi! Vi ses under våren!

En dag med byråkrati

Att vara spontan och göra något trevligt i ett samhälle är inte lätt. Syftet med föreningen Skyttorpsdan är att ge tillbaka något till ortsborna om ekonomin tillåter. Sagt och gjort tänkte vi - vi smyckar samhället med en vacker gran för att lysa upp i vintermörkret. Men se de var inte det lättaste. Fixa el - vem står för elen? När denna väl var identifierad så visar det sig att det kostar en hel del med tillstånd osv. Skaffa fram en elektriker - det är nog inga problem. Tillfrågade firman ser ut att kunna hinna i tid. Då återstår bara Markägarens tillstånd - är väl helt på sin linje men vem är markägaren, efter många turer så är det kommunen men då tillkommer tillståndsbiten. Tre samtal senare så har även denna inrättning identifierats. Resultat hitentills idag - vi förstår varför folk inte orkar driva ideella projekt! Det krävs för mycket för att göra så lite men det roliga i det hela är att slutresultatet kommer att sprida glädje. Ha en bra dag alla - det ska jag! 

Julmarknad 2013

Sommaren hann precis säga farväl och välkomna hösten och då sitter vi och planerar julmarknad - mysigt!

Det är bara 3 månader till julafton!

Men boka redan nu lördagen den 14 december då vi kör vår mysiga julmarknad vid och i Klubbis. Önskar du medverka genom att sälja dina alster - välkommen att höra av dig snarast eller är det så att du önskar hjälpa till med något - maila oss - skyttorpsdan@gmail.com

Skyttorps julmarknad är bara en liten lokal julmarknad med ca 10 säljare, men som brukar vara välbesökt. Under de tre år som vi genomfört den så har vi haft snö vilket verkligen höjt stämningen.

Ett stort tack!

Ett stort tack till alla er som varit med och gjort årets Skyttorpsdan till vad den blev - en succé!

Ingen nämnd ingen glömd - ni vet själva vad ni gjort och bidragit med! Utan er hade vi aldrig dragit detta i land. 2014 års Skyttorpsdan har redan börjat ta form genom vår återträff för att köra lite feedback och för att tacka för era insatser. Starta upp arrangemanget och projekten tar vi i januari 2014 men om du redan nu vet med dig om att du vill vara med 2014 och/eller har lite idéer tar vi tacksamt emot.

Skyttorpsdan

Nu e vi laddade!

Kl 7 öppnar vi incheckningen för knallar o försäljare - informationen säljer kaffe o kaka och varm korv.

Kl 10 öppnar vi upp för allmänheten! Hoppas vi ses idag!

Efter regn kommer det sol

Så var det då äntligen dags. Tivolit är på plats. Lingrävarna står redo att borja jobba. Brandbilarna tankade. BajaMajan har kommit och nu återstår det sista alla knallar och försäljare samt slutligen er besökare.


Vi ses imorgon - då solen skiner (iaf kommer vi att slippa regnet)

Skolavslutning och långväga besökare

Ikväll har det varit skolavslutning här i Skyttorp. Lov - alla barnen har längtat till detta härliga lååååååååånga sommarlov. Många längtar även till lördag och Skyttorpsdan. Ett äventyr på hemmaplan. Karuseller, sockervadd, godisremmar, uppträden osv. Vårt lilla samhälla blommar upp för en dag och det kommer folk från när och fjärran. Det kommer intresserade hela vägen från USA samt England för att besöka Skyttorps Maskinmuseum förutom dem långväga som kommer här ifrån Sverige. Jättekul! Hoppas att få träffa er alla på lördag! Sov gott!

Vädretsmakter

Kakelspektalel....

Vart tog sommaren vägen? Vi hoppas innerligt att dagens skyfall räcker ett tag för att blidka dem som önskar regn så att grödorna kommer igång. Bara det är torreväder på lördag så är vi nöjda!

"Explosionen som fick världen i rullning - 100 år bakom ratt och styre"

På lördag kan du träffa Gunnar Flodén inne på Skyttorps Maskinmuseum och köpa hans senast bok "Explosionen som fick världen i rullning - 100 år bakom ratt och styre"

Gunnar skriver:

Det här är en bok jag har letat efter länge, nu har jag haft glädjen att skriva den själv. Den nya boken bjuder på ”mums” för motornostalgier i alla åldrar. Här finns 224 fullmatade sidor med härligt roande fordons- och motorgodis i bild och text.

Motorskribenten Gunnar Flodén gör spännande nerslag i 1900-talets alla decennier. Det bjuds på en rik flora av bilar, motorcyklar, mopeder, lättviktare, traktorer, båtar och annan intressant motorrekvisita som hör motorismen till. Motorpionjärerna hyllas och det redogörs för valda delar av deras motorhistoria med tekniska specifikationer, inte minst om den magiska förbränningsmotorn. Boken ”Explosionen som fick världen i rullning - 100 år bakom ratt och styre” är en tidsresa om sagolika landvinningar och den är samtidigt ett motorhistoriskt kulturarv som vi alla kan glädjas åt idag.

The final countdown...

Ny vecka som säkerligen kommer att fresta med en massa spännande utmaningar men det är ju det som gör livet så roligt och händelserikt. Spännande! Just nu är det mycket focus på lördagens evenemang - Skyttorpsdan.

Ta er gärna en titt på programmet - där är en massa "nyheter" som jag verkligen inte vill missa! För att inte prata om allt spännande som händer på brandstationen och inne på Skyttorps Maskinmuseum. Det som lockar mest nu inne hos Claes är "bilsläppet" kl 15.00. Något du bara inte får missa!

 

 

Från norr till söder

Ryktet om Skyttorpsdan och Claes Maskinmuseum har nått långt utanför Upplands gränser. Redan blivit kontaktade av personer från bl a Linköping i söder och från norr om Kramfors i norr som har för avsikt att besöka Skyttorp på lördag. Jättekul! Hoppas att få träffa även dig på lördag! Vi ses!

7 dagar kvar

Nu är det bara 7 dagar kvar, bajamajorna är beställda, alla tillstånd klara, annonser bokade och är under korrektur, programmet spikat o lagt i pressarna, bemanningen nästan klar. Ett 40-tal aktörer bokade. Detta kommer att bli en toppendag! Vi som jobbar med det tycker att det ska bli så kul att äntligen så uppleva resultatet av fem månaders arbete och planerande.

Vi ses den 15e men vi hörs här innan dess!

Tjing för idag!

Det var länge sedan

Våren har bara spurtat iväg därav har det inte hunnits skriva något här i dagboken men visst har det jobbats med Skyttorpsdan.

Just nu är det bokning av plats och aktivitet som pågår för fullt. Välkommen med din anmälan om du önskar medverka.

Vi återkommer snart med mer info om hur dagen fortlöper.